Jdi na obsah Jdi na menu


Přidání produktu

20. 9. 2021

Při vyplňování informací o produktu najdete téměř u všech položek malý oranžový otazník, na který když najedete myší, získáte informaci, jaké údaje do konkrétního políčka vyplnit.

Všimněte si také oranžové ikonky s nápisem "Rozšířené možnosti" vpravo nahoře. Po rozkliknutí dostanete možnost vyplnit k produktu další informace. Viz obrázek:

sni--mek-obrazovky-2021-09-20-v--12.25.08.png

Projdeme si ještě bod po bodu všechny položky:

Název - Název produktu, který se zobrazí v e-shopu, na fakturách a všude, kde produkt vystupuje.

<TITLE> - Title je popisek stránek produktu, který se zobrazuje v levém horním rohu prohlížeče.

<KEYWORDS> - Keywords aneb klíčová slova jsou slova, která pomáhají lépe zatřídit vybraný produkt, stránku produktu či kategorii. Pokud chcete, můžete zde vypsat pár důležitých slov, která co nejlépe vystihují podstatu produktu či samostatné stránky.

<DESCRIPTION> - Description by měl obsahovat krátký popis produktu, který se zobrazí například při sdílení produktu na Facebooku nebo ve výsledcích vyhledávání na Googlu.

Kód - Ke každému produktu můžete přiřadit kódové označení daného produktu, díky němuž lze produkt snadno vyhledat. Pokud napíšete -1, na výsledných stránkách se celý řádek s tímto parametrem skryje.

Krátký popis - krátký popisek, který se zobrazí v seznamu zboží pod produktem. Viz obrázek:

224.jpeg

Popis - delší popis, zobrazí se na stránce s produktem, můžete zde napsat informace o produktu, možnosti jeho použití, případně další parametry.

Specifikace (po rozkliknutí odkazu) Připojit specifikaci - možnost přidání další záložky vedle popisu. Můžete zde zmínit například rozměry, výkon, materiál nebo jiné technické parametry.

Kategorie - Slouží k roztřídění jednotlivých produktů pro lepší orientaci návštěvníků při nákupu. Každý produkt můžete umístit i do více kategorií nebo podkategorií. Pro správu kategorií postupujte podle nápovědy - Kategorie.

Výrobce - Produkty v našem eShopu můžete třídit také podle výrobců. Nastavení probíhá podobně jako u Kategorií. Pokud nevyplníme žádného výrobce, řádek se v eShopu vůbec nezobrazí. Pro správu kategorií postupujte podle nápovědy - Výrobce.

Dostupnost - udává, v jakém časovém období jsme schopni objednané zboží dodat zákazníkovi, či říká, zda je dané zboží vůbec na skladě. Pokud nevyberete nic, tak se na výsledných stránkách celý řádek s tímto parametrem skryje.

Počet - udává, kolik jednotek daného produktu je "na skladě". Hodnota se sama upravuje vzhledem k provedeným objednávkám, pokud je tak nastaveno v sekci Nastavení - Základní - Odečítat množství při objednání.

Jako první se zobrazuje údaj, kolik máte v systému uvedeno kusů. Pomocí políčka můžete množství upravovat. Například pro přičtení deseti kusů napište do políčka "+10", viz obrázek:

226.png

Stejně můžete postupovat při odečítání - jen místo znaménka plus použijte mínus. Pokud nechcete aktuální stav měnit, nechejte vyplněnou nulu.

Záruční doba (měsíce) - informace pro návštěvníky. Pokud vyplníme nulu, informace se nezobrazí vůbec.

Max. počet v jedné objednávce - V případě, že chcete omezit počet jednotek, které si může zákazník zakoupit v jedné objednávce, vyplňte toto políčko. Pro neomezeno ponechte prázdné.

Měrná jednotka - v jakých jednotkách zboží prodáváme, např. kus, metr, kg aj.

Prodejní cena - jedná se o konečnou cenu produktu.

Autorský poplatek - volitelný poplatek. Možnost upravit, zda se přičítá, nebo je součástí prodejní ceny v nastavení eShop - Nastavení - Základní.

Recyklační poplatek - volitelný poplatek. Možnost upravit, zda se přičítá, nebo je součástí prodejní ceny v nastavení eShop - Nastavení - Základní.

Doporučená cena - pouze informativní. Doporučená cena Vašeho produktu například jinde na internetu. Zobrazuje se na výsledných stránkách hned nad prodejní cenou.

DPH - Položka se zobrazí pouze v případě, kdy máte v údajích o dodavateli zaškrtnuto, že jste plátci DPH. V rozevíracím seznamu nastavte sazbu DPH pro konkrétní produkt a zaškrtávacím políčkem zvolte, jestli je prodejní cena uvedena už s DPH, nebo se má připočítat.

227.png

Atributy - Přiřazením atributu k produktu ho přidáte k dané sekci pro zobrazení na úvodní stránce s produkty. K jednomu produktu lze přiřadit více atributů. Počet zobrazených produktů na úvodní stránce lze nastavit v sekci Nastavení – Úvodní strana.

Komentáře - Podobně jako u příspěvků můžete nastavit možnost komentování jednotlivých produktů.

 

Po úspěšném vyplnění všech potřebných položek můžete kliknout na tlačítko

228.png

Podívejte se na náš video tutoriál: Přidání produktu